TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Real Estate Group genererade 262,5 miljoner euro i socialt kassaflöde under 2022

TM Real Estate Group genererade 262,5 miljoner euro i socialt kassaflöde under 2022

18.07.2023 |  TM Real Estate Group  | Actualidad TM | Corporativo 

Lästid: 3 minuter

Holdingbolaget från Alicante har ännu en gång stärkt sin position som ett referensföretag inom sektorn för ansvarsfull bostads-, hotell- och semesterturism genom att lansera sin andra plan för ansvarigt företagande 2023–2025 med 50 åtaganden inom miljö, sociala frågor och god förvaltning Företagets totala skattebidrag uppgick till 26 miljoner euro och 82 sociala initiativ utvecklades, vilket har gynnat cirka 18 000 människor. Koncernen fortsätter med sin Employee Value Proposition för att förbättra det ekonomiska, fysiska, känslomässiga och yrkesmässiga välbefinnandet för sin personalstyrka på 1 829 personer från 37 olika nationaliteter.

 

TM Real Estate Group, ett ledande holdingbolag inom sektorn för bostadsturism, hotell och semester och specialist på konstruktion och marknadsföring av semesterbostäder längs Medelhavskusten och Karibien, har genererat 262,5 miljoner euro i socialt kassaflöde som fördelats mellan dess olika intressenter (aktieägare, anställda, kunder, leverantörer och samhället i stort) och bidragit till den ekonomiska och sociala utvecklingen i de samhällen där företaget är verksamt.

Dessa siffror framgår av TM:s CSR-rapport för räkenskapsåret 2022, verifierad av Deloitte. Rapporten kommunicerades förra veckan till TM:s intressenter och publicerades på företagets webbplats.

 

Corporate Responsibility Report 2022 omslag

 

 

2:a planen för ansvarigt företagande och projekt för sociala åtgärder

Holdingbolaget från Alicante har nyligen godkänt sin andra plan för ansvarigt företagande 2023–2025, som innehåller 50 åtaganden inom miljö, sociala frågor och god förvaltning i koncernen. Planen bygger på en väsentlighetsanalys i Spanien och Mexiko som har identifierat de frågor som TM:s strategi för ansvarigt företagande fokuserar på, bland annat bevarandet av havet och dess biologiska mångfald, respekt för mänskliga rättigheter, hållbar stadsplanering och affärsetik.

Under 2022 stärkte TM dessutom sitt samhällsengagemang genom att utveckla 82 initiativ i linje med målen för hållbar utveckling. Projekten hade ett värde av 420 000 euro och har gynnat nästan 18 000 människor.Därutöver uppgick företagets totala skattebidrag till 26 miljoner euro.

 

Anställda och leverantörer – nyckeln till företagets strategi

TM fortsätter med sin Employee Value Proposition. Tack vare den har man utvecklat olika åtgärder för att förbättra det fysiska, känslomässiga, yrkesmässiga och ekonomiska välbefinnandet för sitt team som består av 1 829 anställda, varav 328 i Spanien och 1 500 i Mexiko. Här utmärker sig koncernens investeringar i fortbildning, som uppgår till mer än 45 000 timmar, och även den extraordinära utbetalningen på 100 euro per månad i 6 månader till spanska yrkesverksamma i och med ökningen av energi- och bränslekostnader 2022.

Koncernen anser att dess leverantörer är avgörande för utvecklingen av verksamheten och dess ställning som ett referensföretag inom sektorn för bostadsturism. Som del av sitt åtagande att bidra till utvecklingen i de geografiska områden där företaget är verksamt har TM Real Estate Group främjat anlitandet av lokala leverantörer och arbetar med totalt 2 781 leverantörer, varav 77 % är lokala leverantörer i Spanien och 74 % i Mexiko.

 

Ángeles Serna, vd för TM Real Estate Group, säger: ”Vår ambition är att vara ledande inom ansvarsfull bostadsturism och för att uppnå detta bygger vår huvudplan på fem pelare: god förvaltning, hållbar konstruktion, människor, klimatåtgärder och delat socialt värde. Som svar på dessa åtaganden fortsätter vi att främja våra starka strukturer för bolagsstyrning, minska vår miljöpåverkan och ansvarsfullt hantera våra resurser, genomföra de åtgärder som anges i vår Employee Value Proposition och upprätthålla vårt engagemang för utvecklingen av de samhällen där vi är verksamma”.

 

Länk till rapporten om företagsansvar: TM_2022_CSR-RAPPORT.pdf (tmgrupoinmobiliario.com)

 

Konstruktion av en vattenstruktur med Vicente Ferrer Foundation.

 

Tävling för att förbättra tillgången till stranden, Mexiko.

 

Kvinnor från Kenziga, Uganda, framför den lantbruksskola som främjas av Rafiki Africa och TM.

 

 

← Avkastning

Dela