TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Real Estate Group förnyar sitt avtal med organisationen Rafiki för att kämpa mot fattigdom i Uganda

TM Real Estate Group förnyar sitt avtal med organisationen Rafiki för att kämpa mot fattigdom i Uganda

23.03.2023 |  TM Real Estate Group  | Actualidad TM | Corporativo 

Lästid: 2 minuter

Företaget från Alicante startar två nya projekt ämnade att förbättra livsvillkoren för människor i området Kenziga i Uganda. Dessa projekt bidrar till de hållbara utvecklingsmålen (1, 3, 4, 8 och 10) och de förutses gagna mer än 300 personer.

 

Alicante, mars 2023 – TM Real Estate Group, referensföretag från Alicante i sektorn för boendeturism, förnyar sitt samarbetsavtal med Rafiki África, den icke vinstdrivande organisationen från Alicante som verkar i Uganda, genom att utveckla nya projekt för att bekämpa fattigdomen, ojämlikheten och den sociala utslagningen i området.

 

För mer än ett år sedan påbörjade TM samarbetet med Rafiki med tre projekt riktade mot stärkandet av kvinnors ställning, utbildning och sanitär infrastruktur. Byggandet och startandet av en vattenreningsanläggning, en jordbruksskola och utvecklandet av ett program med mikrolån för kvinnor var det som utvecklades och harförbättrat livsvillkoren för hundratals familjer.

 

På det här sättet och med målsättningen att fortsätta hjälpa en av platserna på jorden med minst resurser, samarbetar TM nu med Rafiki på två nya områden de närmsta månaderna: byggandet av ett internat/barnhem och utvecklingen av projektet med mikrolån för kvinnor i området.

 

Byggandet av det framtida internatet i Kenziga kommer kunna husera 100 barn från området, som kommer kunna fortsätta sina liv och sin utbildning i en omgivning bättre lämpad för att tillgodose deras behov och utrustad med bibliotek och matsal. Dessutom kommer den nya utvecklingen av projektet med mikrolån tillåta tiotals kvinnor att utbilda sig och starta små företag för jordbruk och djuruppfödning som kommer göra det möjligt för dem att förbättra sin och sina familjers livskvalitet. Det här projektet kommer inte betjäna enbart de familjer som deltar i projektet utan det kommer också vara en mycket värdefull inspiration och lärdom för resten av samhället om effektiva och hållbara metoder för uppfödning av getter, fjäderfän och bin, samt effektiv odling av majs.

 

Dessa projekt kommer bidra till att de globala utvecklingsmålen uppnås: Mål 1 (ingen fattigdom), Mål 3 (god hälsa och välbefinnande), Mål 4 (god utbildning för alla), Mål 8 (anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt) och Mål 10 (minskad ojämlikhet); och man räknar med att mer än 300 personer från det här lantliga området i Uganda kommer få nytta av dessa projekt under de kommande två åren.

 

“På TM är vi angelägna om att de hållbara utvecklingsmålen ska uppnås, så som det uttrycks i vår Vägledande Plan för Företagsansvar. Vi är väldigt glada för möjligheten att utöka vårt samarbete med Rafiki för att underlätta för att hundratals personer från en av världens befolkningar med minst resurser ska kunna komma ur extrem fattigdom och få en framtid för sig själva och sina familjer”, försäkrar TM:s ordförande Ángeles Serna.

 

“Rafiki África har som huvudmål att hjälpa personer i områdena Kenziga och Katwe i Uganda ur extrem fattigdom, tack vare samarbete med företag som TM Real Estate Group och genomförandet av insatser riktade mot utbildning och småskaligt entreprenörskap. Med dessa initiativ är vi säkra på att situationen snart kommer förändras för dessa personer och att de själva kommer skapa värde och möjligheter i det land som såg dem födas”, säger Juan Amirola, ordförande för organisationen Rafiki África.

← Avkastning

Dela