TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Real Estate Group genererade 260,4 miljoner euro i socialt kassaflöde 2021

TM Real Estate Group genererade 260,4 miljoner euro i socialt kassaflöde 2021

17.08.2022 |  Blog TM  | Corporativo | Notas de prensa | TM Nyheter 

Lästid: 3 minuter

Företaget presenterar sin företagsansvarsrapport för ytterligare ett år, denna gång verifierad av Deloitte. Gruppen etablerar sig som ett ledande företag inom sektorn för ansvarsfull bostadsturism, som förbinder sig att erbjuda ekonomiskt, socialt och miljömässigt värde för sina intressenter och de samhällen där företaget befinner sig. Gruppen fortsätter att utveckla värdeplanen för sina anställda, som består av 1 551 yrkesverksamma av 37 nationaliteter.

 

Torrevieja, 4 augusti 2022 – TM Real Estate Group, som är ett ledande företag från Alicante inom sektorn för bostadsturism, specialiserat på konstruktion och marknadsföring av semesterbostäder längs Medelhavet och Karibiska kusten, presenterade denna vecka sin konsoliderade företagsansvarsrapport för föregående räkenskapsår, verifierad av Deloitte. Rapporten redogör för det arbete som företaget har utfört för att befästa sin ställning, ytterligare ett år, som ett riktmärke inom sektorn för ansvarsfull bostadsturism.

 

Det sociala kassaflöde som företaget genererar, fördelat mellan intressenterna (aktieägare, anställda, kunder, leverantörer och samhället), uppgick till 260,4 miljoner euro år 2021. Dessa siffror visar TM:s engagemang för att skapa ekonomiskt, socialt och miljömässigt värde för sina intressenter och för de samhällen där de är verksamma genom att förvalta en ansvarsfull affärsmodell.

 

Fastighetsutvecklaren från Alicante fortsätter att utveckla sin värdeplan för de anställda vars syfte är att främja talang, professionell utveckling och personligt och ekonomiskt välbefinnandet för teamet, som består av 1.551 yrkesverksamma av 37 nationaliteter varav 282 i Spanien och 1.269 i Mexiko.

 

TM Real Estate Group värdesätter samarbete och långsiktiga relationer med företag som delar de värderingar och principer som fastställts i gruppens etiska kod. Leverantörerna är strategiska bundsförvanter och gruppen samarbetar med  lokala företag i de områden där de är verksamma för att skapa välstånd och lokal sysselsättning. TM har arbetat med 2.758 leverantörer från Mexiko och Spanien, där 76% av det sistnämnda landet var lokala leverantörer, det vill säga att de är verksamma i de områden där företaget är verksamt.

 

Några av de åtgärder som lanserades för att förbättra modellen för god förvaltning under 2021 är förstärkning av företagets politik, en kontinuerlig granskning av risker, uppdatering av styrelsens och familjerådets stadgar, utbildning i hållbarhet, implementering av förbättringar i de styrande organen och utarbetande av policy för mänskliga rättigheter. Företagets ordförande Ángeles Serna, har i detta avseende sagt att styrning är nyckeln till att skapa förtroendefulla relationer och etablera allianser. Företaget samarbetar med olika organisationer och företagsföreningar i syfte att skapa samförstånd som bidrar till hållbar utveckling.

 

Sociala åtgärder och miljö

Under hela 2021 förstärkte TM sitt samhällsengagemang genom att utveckla olika initiativ, program och projekt värda 173 000 euro i de områden där de bedriver sin verksamhet, både i Spanien och Mexiko, totalt över 30 åtgärder som gynnade över 1 800 personer. Därutöver uppgick företagets totala skattebidrag till 21,2 miljoner euro.

 

Företaget är dessutom medvetet om behovet av att bevara och skydda miljön. TM har etablerat en rad åtaganden i enlighet med sin etiska kod såsom att minimera avfall, främja energibesparing, bidra till bevarandet av naturresurser i områden som har ekologiskt, landskapsmässigt eller kulturellt intresse samt att etablera och främja bästa praxis.

 

Gruppen är även en del av FN:s spanska nätverk Global Compact och som en del av sitt engagemang för Agenda 2030 utvecklar TM olika projekt för att påverka miljön, samhället och politiken i linje med FN:s hållbarhetsmål. Det gäller särskilt i relation till hållbar konstruktion och åtgärder för klimatet, människorna och skapandet av gemensamma sociala värden. Dessa initiativ och projekt bidrar huvudsakligen till nio av de globala målen: 1, 4, 8, 10, 11, 13, 14, 16 och 17.

 

Ángeles Serna, ordförande för TM Real Estate Group säger följande: ”2021 har varit ett historiskt år med utmärkta resultat. Resultaten är en återspegling av styrka, övervinnande, anpassning inför motgångar och en vilja att utvecklas. Vi vill fortsätta att ge det bästa av oss, att arbeta för att skapa mer hållbara områden, hem, samhällen och städer, att ta hand om människors välbefinnande och bidra till att befästa en ansvarsfull modell av bostadsturism baserad på etik, transparens och bästa praxis”.

 

Hela dokumentet finns tillgängligt i en onlineversion för konsultation och nedladdning på företagets webbplats och på följande länk:

Företagsansvarsrapport 2021 descargar nota de prensa

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.