TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Las Moreras Fruit & Veggies, TM fastighetsmäklares nya varumärke för utveckling av jordbruksverksamhet

Las Moreras Fruit & Veggies, TM fastighetsmäklares nya varumärke för utveckling av jordbruksverksamhet

14.09.2021 |  Blog TM  | Corporativo | Notas de prensa 

Lästid: 2 minuter

Anläggningar på 3 000 m2 har byggts med en ingångsinvestering på 1,5 miljoner euro och utrustats med spetsteknik inom maskin- och energieffektivitet. Las Moreras specialiserar sig på förpackning, marknadsföring och export av egna produkter, privata märken och produkter från tredje man, samt lanserar onlineförsäljning och direktförsäljning via en gourmetbutik.

 

Torrevieja, den 13 september 2021TM Real Estate Group, ett ledande alicantinskt företag inom branschen bostadsturism i Alicante, specialiserat på att bygga semesterbostäder längs Medelhavskusten, utökar sin verksamhet inom jordbruk genom att lansera ”Las Moreras Fruit & Veggies”.

Las Moreras Fruit & Veggies är en utvecklad del av koncernens jordbruksavdelning, som inrättades år 2009 för att exploatera jordbruksmark inom företagsportföljen.

I och med denna verksamhet tar företaget ett steg vidare och specialiserar sig på förpackning, marknadsföring och export av egna märkesprodukter, privata märken och tredjemansprodukter. Dessutom lanseras online-försäljning och direktförsäljning via en gourmetbutik. Allt detta i syfte att ta vara på värdet av de olika gårdar som redan befinner sig i drift, erbjuda service och stöd till regionala producenter och bidra till en hållbar utveckling av Vega Baja del Segura-regionen.

I det nya varumärket finns namnet på en av koncernens mest ikoniska fastigheter med; Las Moreras, belägen mellan Almoradí och Los Montesinos som sedan 1800-talet varit banbrytande inom jordbruksbranschen.

Las Moreras Fruit & Veggies kommer igång på allvar genom sitt nybyggda lager på över 3 000 m2 med möjlighet till expansion och en initial investering på 1,5 miljoner euro. Anläggningarna är utrustade med den senaste tekniken vad gäller maskiner och energieffektivitet för marknadsföring från ursprungsorten av både traditionella och ekologiska citrusfrukter.

Jordbruksavdelningen bedriver för närvarande olika gårdar i Vega Baja på över 150 hektar, där man främst odlar citroner, apelsiner, mandariner och limefrukter av olika slag, men även mandlar och grönsaker.

Las Moreras Fruit & Veggies har hållbarhet som riktmärke. Anläggningens placering på fastighetens mark gör det möjligt att korta ner tiden mellan skörd och förpackning, vilket garanterar en färsk slutprodukt, och ger större överblick och kontroll över förfarandet med högsta möjliga kvalitet som resultat.  Inriktning på hållbarhet betonas även vid hantering och användning av vattenresurser och förnybar energi. Ett toppmodernt solcellstak påminner om detta. Dessutom finns ett lokalt förankrat expertteam att tillgå med omfattande branscherfarenhet.

Export sker på lokal, delstats- och nationell nivå till ett flertal europeiska länder som bland annat Holland, Polen, Italien, Danmark, Frankrike och Malta. Under det senaste året har internationell export framgångsrikt inletts i Colombia.  På kort sikt är målet att stabilisera expansion på lokal och nationell nivå samt bemöta nya marknader som Storbritannien och Tyskland.

Diversifieringschefen Jesus Serna intygar att ”jordbruket i Vega Baja är förmånligt och ett av landets bästa”. Primärsektorn och särskilt citrussektorn är mycket mogen och under förändring. Vi är medvetna om hård konkurrens och om att den största utmaningen ligger i att upprätthålla en utmärkt infrastruktur för spårbarhet, färskhet och produktens äkthet. I detta sammanhang vill vi ge de lokala jordbrukarna möjlighet att nå ut till en internationell marknad med sina produkter. Utöver starten av denna nya verksamhet, är vi under dessa första månader i full gång med att  sluta avtal med nya partners för ökad produktion och marknadsföring samt fortsatt ingående av strategiska samarbeten.”

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.