TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM:s profilering av boendeturister i Spanien 2022

TM:s profilering av boendeturister i Spanien 2022

07.03.2023 |  TM Real Estate Group  | Actualidad TM | Corporativo 

Lästid: 3 minuter

TM Real Estate Group har återigen publicerat sin rapport om boendeturister i Spanien, som innehåller intressanta ekonomiska, sociologiska och köpbeteendemässiga uppgifter. År 2022 lyfter vi fram den stora ökningen av antalet internationella kunder samt intresset för att investera i Costa Blanca. På samma sätt understryks den nedåtgående trenden för säsongsboende, det vill säga att turisterna vill njuta av sina bostäder året runt och inte bara under sommarsäsongen. Slutligen poängterar vår studie att digitaliseringen blir alltmer närvarande i kundernas köpbeteende och att förtroende blir en avgörande faktor vid köpbeslutet.

 

 

Föredragna platsercomu

Spanien håller på att etablera sig som ett land av stort intresse för boendeturister, där Costa Blanca fortsätter att vara det föredragna området för investeringar och samlar 63 % av försäljningen. Det kan jämföras med Costa de Almeria (21 %), Mallorca (6 %), Costa del Sol (6 %) och Murcia (4 %).

I Costa Blanca finns två av våra mest framstående bostadsområden: Sunset Cliffs och Flamenca Village. Dessa projekt har fått nationella och europeiska utmärkelser vid International Property Awards.

Flamenca Village.

 

Ursprungsländer och sociologisk profil

På TM sätter vi alltid kunden i centrum för våra beslut, vilket stärker vår relation och dialog med dem tack vare den internationella närvaro som garanteras av våra kontor i Tyskland, Polen, Sverige och Belgien.

 

 

Investerare från 37 olika länder (+9 %  jämfört med 2021) väljer oss för sina köp, och det största landet är Polen som står för 21,2 % av siffrorna (+133 % jämfört med 2021). På topp 5-listan återfinns även Spanien, Belgien, Tyskland och Sverige, som står för 19,3 %, 13 %, 9,5 % respektive 4,7 % av försäljningen.

När det gäller den genomsnittliga profilen för bostadsturister som investerar i Spanien är de gifta (68,5 %) och 51 år gamla, vilket visar att de letar efter en investering som gör det möjligt för dem att njuta av livsstilen vid Medelhavet både under semestern och senare i livet för längre vistelser.

 

Användningstid och typ av bostad

Den nedåtgående trenden för säsongsboende när det gäller boendeturismen visar sig genom att den tid som tillbringas i TM-bostaden ökar under hela året. Så mycket att 30,7 % av våra kunder bor där i mer än fyra månader av året.

TM-bostadsturister föredrar en bostad på 125 kvadratmeter (69 %) och två sovrum (61 %), och svenskarna är de kunder som kräver störst yta i sina bostäder. Dessutom vill de njuta av naturen och stora grönområden – fördelar som de finner i våra bostadsprojekt.

 

Mar de Pulpi.

 

Genomsnittlig budget och finansiering

Medelpriset för en TM-egendom är 384 458 euro (+10 %  jämfört med 2021), en siffra som ökar särskilt för bostäder som köps av kunder från Polen (+23 %), Sverige (+21 %) och Belgien (+11 %).

Dessutom finansierar 8 av 10 bostadsturister sin bostad med egna medel (+14 %  jämfört med 2021).

 

 

Inköpsbeteende

Den kontinuerliga förbättringen och digitaliseringen av vårt företags försäljningsprocesser, som till exempel att underteckna kontrakt online, har lett till en förändring av bostadsturisternas köpbeteende.

16 % av försäljningen sker via onlinekanaler, varav hälften kommer från vår webbplats (https://www.tmgrupoinmobiliario.com).

82 % av våra kunder fattar sitt köpbeslut på en vecka eller mindre, medan 18 % gör det utan att besöka fastigheten. Det visar att de har ett stort förtroende för oss och för kvaliteten på våra bostadsprojekt (TM Real Estate Group – Välj ditt hus, välj ditt liv) och vår kundservice.

 

 

 

← Avkastning

Dela