TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
165 miljoner euro: TM Real Estate Groups expansionsplan i Costa del Sol

165 miljoner euro: TM Real Estate Groups expansionsplan i Costa del Sol

Lästid: 2 minuter

Málaga är en av de mest attraktiva platserna för utländska bostadsturister. Atalaya Emotion är ett av holdingbolagets senaste projekt i regionen som har väckt intresse hos kunder i hela världen.

 

Málaga den 25 juli 2023 – TM Real Estate Group, referensföretaget från Alicante inom sektorn för bostadsturism specialiserat på konstruktion och marknadsföring av semesterbostäder längs Medelhavskusten och i Karibien, fortsätter att växa i Costa del Sol med Atalaya Emotion – dess senaste projekt beläget i hjärtat av Triángulo de Oro, på svenska ”guldtriangeln”.

Provinsen Málaga är mycket viktig för bostadsturismen i Spanien. Företaget är väl medvetet om den höga efterfrågan i Costa del Sol från internationella kunder och ser området som strategiskt viktigt för att stärka sin position som ledande företag inom bostadsturismsektorn i Spanien. Det syns tydligt eftersom TM har investerat över 165 miljoner euro i området sedan 2015.

Enligt de senaste studierna är Costa del Sol (Málaga) tillsammans med Costa Blanca (Alicante) de populäraste valen i de nästan 90 000 bostadsköp som gjordes 2022 av internationella kunder, . Under det senaste året har det dessutom skett en markant ökning i båda områdena (+68 % i Alicante och +54 % i Málaga).

Enligt TM:s årliga studie av bostadsturister i hela Spanien bekräftas Málaga som en av de mest attraktiva platserna för utländska bostadsturister, med en betydande ökning av antalet kunder från Östeuropa och andra länder som Kuwait och Thailand. Denna ökning beror på kriget i Ukraina och ökningen av distansarbete, vilket har sänkt medelåldern på profilen för bostadsturister till 51 år. På samma sätt har den genomsnittliga budgeten för bostadsköp ökat från 630 000 euro till 740 000 euro, och 75 % köper sina bostäder med egna medel utan finansieringshjälp.

Det är i detta sammanhang som TM fortsätter sin verksamhet i Costa del Sol och har kommit långt med projektet Atalaya Emotion – ett bostadsområde som ligger i det exklusiva området Atalaya, mycket nära alla tjänster och fritidsanläggningar i Puerto Banús och Marbella. För närvarande håller fastigheterna på att byggas och beräknas vara klara i slutet av året. Hittills har 66 % av fastigheterna sålts.

gemensamma utrymmen i bostadsområdet Atalaya Emotion.

 

Utbudet av bostäder är varierat. Bottenvåningslägenheterna med 2 och 3 sovrum har en privat trädgård, medan lägenheterna på första våningen har stora terrasser och duplex-takvåningarna har takterrass.

Kunder av mycket olika nationaliteter har köpt bostäder i detta projekt: Tyskland, Belgien, Danmark, Spanien, Frankrike, Storbritannien, Kuwait, Marocko, Nederländerna, Norge, Polen, Tjeckien, Ryssland, Sverige och Ukraina.

Med detta projekt fortsätter TM att stärka sin position som en ledare på Costa del Sol, där företagsgruppen redan har andra projekt såsom de tre faserna av Los Miradores del Sol i Estepona, Golden Green i Nueva Andalucía, Benalmádena Higueron Bay Residence och Dream Gardens, Marbella Senses och Puerto Banús Bay Residences i Marbella.

 

← Avkastning

Dela