TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Därför är det en bra idé att pensionera sig i Orihuela Costa

Därför är det en bra idé att pensionera sig i Orihuela Costa

13.11.2023 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: 2 minuter

Orihuela Costa ligger i den södra delen av provinsen Alicante, ett paradis för många från andra länder. Stränderna, restaurangområdena, det fantastiska Medelhavsklimatet året runt och den utmärkta förbindelsen till flygplatsen och omkringliggande städer – allt detta gör denna del av Costa Blanca till en favoritplats för utlandspensionärer.

Medelhavsklimat med många soltimmar

Tack vare klimatet och 325 soldagar om året går det att bo några ynka meter från havet och utöva vattensporter som SUP, segling, surfing, kajak och rodd året runt. Solen lyser över Orihuela Costa mer än 3 000 timmar årligen och genomsnittstemperaturen ligger på 20 grader. En underbar plats för pensionärer!

Det milda, soliga vädret på hösten och våren är perfekt för att gå till stranden utan den karakteristiska sommarhettan.  Vintern är vanligtvis mycket mild med klar, solig himmel och nästan inget regn. Sommaren är den varmaste årstiden med upp till 35 °C på dagen.

Magnifika stränder

Orihuela Costa har över 15 kilometer kustlinje med finkorniga gyllene sandstränder och vikar för att njuta av Medelhavet. Stränderna i Orihuela är berömda för sina många priser och utmärkelser: Blå Flagg från Foundation for Environmental Education, Q-certifikat från Calidad Turística och Qualitur-flaggor. Ett turistresmål av hög kvalitet och med störst antal utmärkelser per kilometer längs hela Spaniens kust.

De kändaste platserna är stränderna Punta Prima, Flamenca, La Glea, La Caleta, La Zenia, Cabo Roig och Mil Palmeras samt vikarna Capitán, Cerrada och Aguamarina. Du kan läsa mer om dessa i vår artikel Stränder och vikar du bara måste besöka i Orihuela Costa.

Stort utbud av tjänster

Det oändliga antalet restauranger, barer och köpcentrum är en nyckelattraktion för de flesta som bor i Orihuela Costa. Dessutom finns det affärer, tjänster och restauranger anpassade till olika språk som engelska, franska, ryska, svenska, norska, tyska med flera … Urvalet av restauranger inkluderar brittiska, asiatiska, argentinska, italienska, indiska, japanska och spanska – det finns något för alla smaker!

Köpcentrumet La Zenia Boulevard är den största och mest välkända i området. Där hittar du många butiker med kläder, skor, kosmetika, sport, hemelektronik, apotek, optik, telefoni, smycken och husdjursprodukter samt en stormarknad. La Zenia Boulevard är perfekt för en shoppingdag och för att njuta av god mat.

Det finns även andra käpcentrum runtom i Orihuela Costa som La Campana, Zeniamar, La Mosca, Via Park 2, Los Dolses, Bellavista, Playa Marina, La Fuente och Mil Palmeras med restauranger, barer, affärer och andra tjänster.

Goda förbindelser till flygplatser och stora städer

Motorvägsförbindelsen till flygplatser som Alicante-Elche Miguel Hernández i Alicante och Region Murcias internationella flygplats är mycket enkel och lättillgänglig. Alla utländska besökare har enkel tillgång till ett stort urval av inrikes- och utrikesflyg. På så sätt går det alltid att komma tillbaka till denna fantastiska plats i södra Costa Blanca.

Torrevieja, grannstaden till Orihuela Costa, ligger ett par minuters bilresa bort och erbjuder oändligt många tjänster, restaurangområden, aktiviteter, naturparker och sjukhus … Dessutom ligger Orihuela Costa nära större städer som Alicante och Murcia.

 

Har du upptäckt varför Orihuela Costa är ett paradis än? Begär mer information om tillgängliga bostäder i denna del av södra Costa Blanca

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.