TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Stränder och vikar du bara inte får missa i Orihuela Costa

Stränder och vikar du bara inte får missa i Orihuela Costa

08.09.2023 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: 3 minuter

Orihuela Costa har över 15 kilometer kust. Här ligger flera stränder med finkornig, gyllene sand och vikar där du kan njuta av Medelhavet. Det utmärkta klimatet och över 325 soldagar om året gör att man kan vara på stranden året runt och dessutom ägna dig åt vattensporter.

 

Stränderna i Orihuela sticker ut genom det stora antalet utmärkelser de har fått: Blå Flagg av Foundation for Environmental Education, Q-certifikat av Calidad Turística och Banderas Qualitur. Detta gör platsen till ett kvalitetsresmål med det högsta antalet utmärkelser per kilometer längs hela den spanska kusten.

Vi går igenom stränderna och vikarna som du bara måste besöka i Orihuela!

Playa Punta Prima

Punta Prima är en liten strand med vit sand och en av de populäraste i området. Den är över 200 meter lång och har får utmärkelsen Blå Flagg. Det kristallklara och stilla vattnet är perfekt för bad hela året. Här kan du även ta en promenad på en intilliggande stig och betrakta Medelhavskusten. Stranden är helt handikappanpassad och ligger tio minuters promenad från bostadsområdet Ocean Dream.

Playa Flamenca/Cala Estaca

Denna strand med vit, finkornig sand kallas Playa Flamenca eller Cala Estaca och är 150 meter lång. Den har fått utmärkelsen Blå Flagg tack vare palmerna i bakgrunden, promenadslingan intill och dess utomordentliga skick. Dessutom ligger den mycket lägligt nära barer, restauranger, gångvägar och en lekplats för barn. Allt detta gör Playa Flamenca fantastisk för en dag med familjen. Den ligger bara 750 meter från bostadsområdet Flamenca Village – perfekt för ett dopp när som helst.

Playa La Glea

Utöver namnet Playa La Glea kallas den även för Dehesa de Campoamor-stranden eller helt enkelt Campoamor. Denna finkorniga strand på 650 meter är en av de längsta i Orihuela Costa. Den har fått certifikatet Q från Calidad Turística och utmärker sig med sina lekplatser och idrottsområden. Dessutom har den en liten småbåtshamn där man kan syssla med alla typer av vattensport.

Cala Capitán

Denna vita strand med turkosblått kristallklart vatten delas i två av holmen Islote del Carmen. Cala Capitán omges av en klippig promenadslinga av röd sten, som ansluter till Cabo Roig i söder och i norr till Cala Bosque och de andra stränderna i Orihuela Costa. Sedan 2003 har denna vik utmärkelsen Blå Flagg och är perfekt för en dag med familjen och sol och bad.

Playa La Caleta

Detta är en av de mest besökta stränderna i Orihuela Costa. Dess berömda vakttorn Torre Vigía de Cabo Roig har fått betydelse som kulturhistoriskt arv. Det grunda och kristallklara vattnet gör stranden perfekt för bad året runt och även för vattensporter som SUP och snorkling. Dessutom ligger den intill Paseo de Cabo Roig, en magnifik gångväg där man kan förälska dig i klipporna och Medelhavets turkosa färger.

Playa La Zenia eller Cala Bosque

Denna strand, med sin finkorniga sand och sitt kristallklara vatten, är en av de kändaste i Orihuela Costa Dess längd gör den perfekt för alla typer av sport både i sanden och i vattnet. Dessutom är La Zenia omgiven av olika typer av service som barer, restauranger, busshållplatser, särskild tillgång för funktionsnedsatta och lekplats.

Playa Cabo Roig

Det här är en av de mest uppskattade stränderna i området. I norr gränsar den till La Zenias vikar och i söder till Aguamarinas vikar. Sanden är finkornig och stranden erbjuder olika fritidstjänster och vattenaktiviteter för vindsurfingentusiaster. Den är tillgänglig via trappor och ramper, då den ligger i ett delvis tätbebyggt område. Stranden har även Cabo Roigs småbåtshamn framför sig. Här finns också en strandpromenad där man kan njuta av den fantastiska utsikten över Medelhavet.

Playa Mil Palmeras

Denna strand har tilldelats Q-certifikat av Calidad Turística och är mer än en kilometer lång. Den ligger vid mynningen av Cañada de Matamoros, mellan Orihuela och Pilar de la Horadada. Dess finkorniga sand och kristallklara vatten gör den oöverträfflig för bad och en heldag med familjen. Strandpromenaden som löper längs stranden är full av palmer och har utsikt över Medelhavet – en förälskelse för alla besökare. Riomar Healthy Living ligger 5 minuter bort med bil. Det går även bra att promenera till stranden via gångvägen längs Río Seco.

Cala Cerrada

Denna lilla strand i La Zenia är mycket känd sina perfekta surfingförhållanden. Den har finkornig sand och ligger i lä tack vare klipporna, som dessutom ger en fantastisk utsikt över Medelhavet. Det är lätt att ta sig hit via en trappa, och högst upp på klippan finns en strandbar där man kan beundra utsikten över stranden.

Cala de Aguamarina

Aguamarina inrymmer ett mikroreservat med skyddad flora och en fossilstrand som är hela 125 000 år gammal. Denna strand är sammankopplad med stranden La Glea genom en stenig gångväg och är uppdelad i två områden: den 500 meter långa stranden och en serie vikar som skyddas av röda klippor, karakteristiska för hela Orihuela Costa.

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.