TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM fastighetsmäklare avslutade 2020 med en omsättning på 161 miljoner euro

TM fastighetsmäklare avslutade 2020 med en omsättning på 161 miljoner euro

20.07.2021 |  Blog TM  | Corporativo | Notas de prensa 

Lästid: 3 minuter

TM fastighetsmäklare planerar att bygga över 3 000 bostäder innan 2023 i de områden där efterfrågan på semesterbostäder är som störst. Företaget avslutade år 2020 med intäkter på 161 miljoner euro, 18 pågående projekt och 1 138 bostäder under uppförande.

 

Torrevieja, den 20 juli 2021 TM fastighetsmäklarkoncernett ledande alicantinskt företag inom branschen semesterbostadsturism, specialiserat på byggnation och kommersialisering av semesterbostäder längs Medelhavskusten. Företaget bibehöll sin ledande marknadsposition inom semesterbostadsbranschen under 2020 med 1 138 bostäder och 18 löpande projekt i Alicante – Costa Blanca (68 %), Almeria (16 %), Mallorca (8 %) och Costa del Sol (7 %).

Trots hälsokrisens omedelbara inverkan både på spansk byggsektor och mexikansk hotellverksamhet på grund av branschernas starka beroende av turistsektorn, uppgick koncernens intäkter till 161 miljoner euro (8 % lägre belopp än föregående år), emedan EBITDA registrerade 24 miljoner euro (11 % lägre belopp).

Företaget har en solid portfölj med 1 miljon m2 mark för att bygga 12 000 bostäder, vilket är ett resultat av företagets strategiska investeringspolicy i mark. De senaste transaktionerna genomförda under 2019 till ett värde av 42 miljoner euro på Costa Blanca och Mallorca säkerställde affärsplanen inför 2020-2023 med projekterat byggande av över 3 000 bostäder, vilket stärker koncernens ställning i de områden där efterfrågan på semesterbostäder är som störst.

Under årets första tre månader innan undantagstillståndet utlysts upplevde TM fastighetsmäklare utifrån en marknadsföringssynpunkt att deras projekterade målsättningar uppfylldes enligt strategisk planering. Nedstängningen av affärskontor och begränsningar av nationell och i synnerhet internationell rörlighet påverkade dock försäljnings- och leveransnivåerna under året. Ändå har man, både efter upphävandet av det första undantagstillståndet och efter successiva nedtrappningar av restriktionerna kunnat konstatera en återhämtning av verksamheten till samma nivåer som gällde före krisen.

Vid årsslutet levererade företaget 468 bostäder och sålde 272 enheter till en i huvudsak internationell kundprofil (74 %), jämfört med 26 % spanska köpare. När det gäller kundernas ursprung är dessa från över 27 olika länder, med belgare (16 %), tyskar (13 %) och polacker (7 %) i täten i Spanien och amerikaner (57 %), mexikaner (31 %) och kanadensare (11 %) i Mexiko.

Koncernens främsta mål under 2020 var att bevara människors säkerhet, stärka den finansiella solvensen och ändra affärsplanen för att säkerställa kontinuitet i verksamhet och service inom alla affärsområden.

I Spanien valde företaget att å ena sidan fortsätta med samtliga inledda projekt och uppfylla sina åtaganden och å andra sidan anpassa och ändra produktionen i enlighet med lager- och försäljningsprognoserna. Under år 2020 satsade man seriöst på att komma igång med ikoniska byggprojekt som Flamenca Village i Orihuela Costa i februari, Sunset Cliffs i Benidorm i september och Es Molí des Trenc på Mallorca i april. Ett strategiskt beslut som gjorde det möjligt att möta efterfrågan på kort och mellanlång sikt och att nå försäljningsmålen under de första månaderna år 2021.

Vad gäller hotellverksamheten i Mexiko öppnade företaget sitt tredje hotell i Riviera Maya i juli “The Fives Oceanfront Puerto Morelos” med en investering på nästan 22 miljoner euro, trots det svåra branschläget. Med utvidgning av produktportföljen befäster TM sin närvaro i landet och sitt engagemang i hotellbranschen. Trots kraftig nedgång av turismen globalt sett fattades det viktiga beslutet att hålla de tre hotellen öppna året runt med minsta möjliga beläggning. En insats som tillät en snabbare återhämtning av verksamhetens omfattning under 2021.

Under 2020 upprätthöll TM sina företagsåtaganden och inriktade sig på att motverka krisens negativa inverkan på företagets olika intressesfärer. Ett förskott på 8 miljoner euro beviljades till förmån för partnerföretag som samarbetar vid pågående byggarbeten i Spanien, vilket gav likviditet och bidrog till att bevara sysselsättningsnivån. På det sociala området genomfördes mer än 30 initiativ i Spanien och Mexiko med en budget på 1 % av nettovinsten, till förmån för 1 500 personer. Ett av de mer framträdande initiativen var en livsmedelsinsamlingskampanj i 11 kommuner i fyra olika spanska delstater och två soppkök som öppnades i Mexiko.

 

Framtidsutsikter inför 2021

Koncernen, som räknar med att ha 1 215 bostäder under uppförande 2021, inledde året med att bräcka försäljningsmålen med 18 projekt tack vare återupptagna affärstransaktioner efter undantagstillståndets upphörande, särskilt under april, maj och juni. Företaget räknar med en omsättning på över 200 miljoner euro.

Å andra sidan bör satsningen på onlineförsäljning betonas samt en företagspolicy inriktad på att stärka relationerna med en internationell marknad. TM Real Estate Group planerar att öppna kontor i Sverige, Polen, Belgien och Tyskland för att stärka relationerna till sina huvudsakliga kundmarknader.

Pablo Serna, VD: ”Under det första kvartalet behöll försäljningen en stabil uppåtgående tendens, medan vi under det andra kvartalet sålde mer än vad vi hade räknat med, nästan 65 procent av hela årets försäljningsmål. Trots pandemins inverkan på vår verksamhet har vi visat stor motståndskraft som företag och styrka i vår affärsmodell, vår verksamhetsstruktur och vår finansiella solvens.  Vi ser optimistiskt på 2021, som vi betraktar som ett övergångsår. Förutom att åstadkomma en återhämtning av verksamheten och siffrorna till nivåerna före krisen vill satsa på viktiga områden som digitalisering, innovation, högkvalitativ kundtjänst, inrättande av nya kontor på Europas viktigaste marknader och miljöengagemang.

 

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.