TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Hur du organiserar ditt kök med en central köksö

Hur du organiserar ditt kök med en central köksö

07.05.2024 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: 2 minuter

Köket är kanske ett av de ställen som mer än andra förenar hela familjen och där alltmer tid spenderas, oavsett om det handlar om att laga mat och äta eller inte. Om köket dessutom är öppet och i anslutning till matplatsen är det med stor sannolikhet det populäraste utrymmet i hela hemmet. Vi ska ta en titt på hur du kan organisera ditt kök om du har köksö, kökshalvö eller köksbänk.

Köksö, kökshalvö eller köksbänk som avdelare av utrymmen

Tack vare köksön, kökshalvön eller köksbänken behövs inga väggar mellan köket och matplatsen eftersom de fungerar som utrymmesavdelare. I alla TM Grupo Inmobiliarios bostäder kommer det att finnas en avskiljande köksbänk, kökshalvö eller köksö mellan köket och matplatsen med matbord och stolar och vardagsrummet med soffa och direktutgång till bostadens uteplats. Vem vill inte äta i köket i vardagsrummet med hela familjen?

Bättre belysning

Belysningen är en av de viktigaste sakerna i köket. Förutom lamporna i taket som ger riktat ljus över hela bostaden, rekommenderas punktbelysning över köksön eller köksbänken för att lysa upp dessa områden och göra att de framhävs bättre. Det är också möjligt att installera ledstrips under överskåpen för att få ljus över arbetsbänkarna i köket. Vet du redan vilken belysning du vill ha i köket?

Matplatsen

Om du har ett rymligt kök kan du avsätta en plats att sitta och äta på vid köksön med hjälp av några pallar. Om du istället har ett bord intill köksbänken eller kökshalvön disponerar du redan över extra utrymme för att sitta och äta eller arbeta hemifrån. När du får besök av familj och vänner blir dessutom den centrala köksön en naturlig träffpunkt mellan köket och hemmets matplats.

Förvaring av köksredskap

Är du en mycket organiserad person? Vill du att alla köksredskap och små hushållsmaskiner som brödrost och elvisp ska vara väl förvarade och inte synliga? Då kan du utnyttja förvaringsplatserna i skåpen och lådorna i både din köksö som i skåpen över arbetsbänkarna. Du kommer att vinna plats och få en känsla av rymd samtidigt som alla arbetsbänkar står oanvända – färdiga att användas.

Kök anslutet till vardagsrummet

Drömmen om ett kök som förväxlas med matplatsen i vardagsrummet. De flesta kök har köksutrustning som diskmaskin, ugn, mikro osv. integrerad i köksinredningen så att de blir en del av den. Det finns köksöar som har allt, glaskeramikhäll med tillhörande köksfläkt för att laga mat och integrerad diskho med tillgång till vatten. Alltihop intill matplatsen i vardagsrummet för att du ska kunna vara i köket och vardagsrummet samtidigt.

Multifunktionell köksbänk

Vem har sagt att köket bara ska vara till för att laga mat? Köksbänken kan vara en avkopplande plats där du prövar nya recept, umgås med familj eller vänner som kommer på besök, arbetar hemifrån eller gör ärenden om du har en bekväm pall. Den kan också fungera som en plats där du får i dig maten när den är klar eller som ett fruktfat där du förvarar färsk frukt … Det finns säkert fler möjligheter att göra din köksbänk multifunktionell!

 

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.