TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
De vackraste städerna på Costa del Sol

De vackraste städerna på Costa del Sol

18.10.2023 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: 3 minuter

Costa del Sol är en del av Andalusien och är ett äkta paradis för dem som älskar golf och Medelhavskusten. De många soltimmarna och klimatet vid Medelhavet gör att den som besöker Málaga, Marbella eller andra städer i provinsen blir helt förälskade. Costa del Sol är utan tvekan perfekt för dem som älskar kombinationen av strand och stad. Upptäck vilka städer som är väl värda att besöka.

 

Málaga

Med 570 000 invånare är Málaga den största staden på Costa del Sol och den sjätte största i Spanien. Staden har oändligt många konstgallerier, museer, köpcentrum och butiker såväl som ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Málaga har två av Spaniens mest kända museer: Carmen Thyssen-museet och Picasso-museet. Fästningen Alcazaba och slottet Gibralfaro är två av Malagas viktigaste historiska monument. Barockkatedralerna och de arabiska slotten är en del av det karakteristiska landskapet i och runt staden, med havet i bakgrunden, bergen och hamnen i Málaga. En plats du bara måste se i hjärtat av Costa del Sol!

Marbella

Marbella är en av de största städerna på Costa del Sol och en mångkulturell metropol. Staden har oändligt med shoppingmöjligheter i de allra lyxigaste butikerna. Det finns utmärkta restauranger med autentisk mat från Málaga och ett livligt uteliv med en mängd olika barer, pubar och nattklubbar. Lyxen och den exklusiva livsstilen i Marbella har gjort denna stad till den mest välkända utanför Spanien. Här ligger en av de mest kända strandpromenaderna med skulpturer av Salvador Dalí. Dessutom är Marbella ett riktigt paradis för golfälskare, eftersom det ligger otaliga golfbanor runt staden. Ett obligatoriskt stopp för dem som älskar lyx på Costa del Sol!

Estepona

Mellan Marbella och Sotogrande ligger Estepona med sina 70 000 invånare och 17 km strand. Den långa kusten har ett stort utbud av stränder intill Esteponas hamn som även har massvis med restauranger, barer och butiker. I Gamla stan i Estepona finns historiska byggnader, kullerstenstorg och smala gränder som är så typiska för Malaga. Dessutom ligger flera golfbanor i området runt Estepona. Estepona är en plats full av liv. Gatorna är prydda med blommor som inger lugn och det finns ett stort kulturellt utbud för alla besökare.

Nerja

Nerja har bara 20 000 invånare och ligger mellan Medelhavet och Sierra Almijara. Det är en av de minsta städerna öst om Málaga-provinsen. Detta paradis har små turkosblå vikar som till exempel Barranco de Maro som är en av de mest kända. Utsiktsplatsen Balcón de Europa är en oöverträffad skönhet med sin magnifika utsikt över havet. Cueva de Nerja är ett historiskt konstnärligt monument och en ”spansk geologisk plats av internationell betydelse” samt är erkänt som ”Costa del Sols naturliga katedral”. Den har en yta på cirka 35 000 kvadratmeter och en maximal horisontell längd på 700 meter. En mycket populär turistdestination som du bör besöka!

Frigiliana

Frigiliana har bara runt 3 000 invånare och ligger mellan byarna Cómpeta och Nerja. Staden utmärker sig genom sin moriska arkitektur, sina kullerstensgator, sina gränder och sina vita hus. Trots att den inte ligger vid havet så är den en av de vackraste byarna i Costa del Sol. Frigiliana erbjuder ett stort utbud av museer, vandringsleder, många butiker och restauranger. En bra plats för att prova mat som gazpacho och friterad småfisk. Dessutom äger flera kulturfestivaler rum i denna by under hela året. Förälska dig i Frigiliana, en av de mest charmiga vita byarna i Málaga!

Fuengirola

Fuengirola är hem till ungefär 76 000 invånare och är känt för sina spektakulära stränder. Playa de Fuengirola är stadens hjärta och den har en strandpromenad som är över sju kilometer lång. I omgivningen hittar du här både temaparker och vattenparker, såsom Bioparc Fuengirola och Parque Aventura Selwo Marina. Vid Plaza de la Constitución ligger många barer, restauranger och gågator med många olika butiker.

Benalmádena

Benalmádena har runt 75 000 invånare och är uppdelat i två delar: kusten och berget. En kombination av stränder, småbåtshamnar och byn i lite längre upp i berget med sina kullerstensgator och gamla byggnader. Denna stad är den perfekta turistdestinationen för dem som söker vattenaktiviteter, golfbanor eller temaparker såväl som utforska gamla stan med dess moriska arkitektur och arkeologiska fyndplatser. En stad som förälskar alla besökare!

Mijas

Mijas är en av de mest historiska städerna på Costa del Sol Denna pittoreska historiska stad ligger på 430 meters höjd har ungefär 85 000 invånare. Mijas är utan tvekan den perfekta utsiktsplatsen över Spaniens sydkust. Gamla stan förälskar alla besökare med sina kullerstensgator och magnifika byggnader. Mijas gränder erbjuder olika hantverk och typiska produkter från området. De omgivande bergen är perfekta för vandringsturer.

Torre del Mar

Torre del Mar är en liten kuststad med 20 000 invånare. Den är mycket populär bland familjer och har ett stort kulturellt utbud med fritidsaktiviteter och en mängd olika spaanläggningar. Strandpromenaden och museerna med sina många konstverk förälskar alla som besöker staden. Om du ska åka med familjen så är äventyrsbadet Aquavelis perfekt för en sommardag.

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.