TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Sevärt längs Almerías kust

Sevärt längs Almerías kust

15.09.2023 |  Blog TM  | Din semester 

Lästid: 4 minuter

Almerías kust sträcker sig ungefär 217 kilometer och erbjuder oändliga möjligheter till turism och nöje för att möta alla besökares intressen och behov. Almería är speciellt eftersom det är det enda ökenområdet i Europa och det gränsar till medelhavet. Låt oss titta i detalj på stränderna, golfbanorna och turistställena som du bör besöka om du har planerat att resa till Almería, solens land.

 

Stränder

Almería har mer än 3 300 soltimmar per år. Det är utan tvekan en perfekt provins, där man kan njuta av fint väder och stranden vilken tid på året det än är. Mar de Pulpí, beläget i San Juan de los Terreros, är ett paradis i Almería med sol, ljus och hav.

Stränderna La Entrevista och Los Nardos kännetecknas av sina kristallklara och varma vatten, idealiska för dykning och snorkling. Dessutom ligger dessa två stränder framför bostadsområdet Mar de Pulpí och kan nås därifrån till fots.

Det finns andra stränder nära bostadsområdet Mar de Pulpí:

  • Stranden San Juan de los Terreros är lugn och har ett område med sandstrand och en liten vik där man kan dyka ner i havet.
  • Stranden Calypso är liten och planerad, med gyllengul sand och lugna vatten.
  • Stranden Mar Serena har stilla vatten och ligger intill havspromenaden i Pulpí.
  • Stranden Mar Rabiosa har gyllengul sand och där finns en liten holme som är känd under namnet ”El Pichirichi”.
  • Stranden Cala de la Tía Antonia är en liten vik med gyllene sand och lugnt och kristallklart vatten.

En ädelsten i kronan i provinsen Almería är stranden Los Muertos. Det är en av de mest imponerande stränderna längs hela medelhavskusten och är belägen i ett område med vild och orörd natur. För att komma fram till stranden måste du promenera 15 minuter på en stig. När du väl kommer fram gör det turkosa, kristallklara vattnet och dess småsten stranden till en idealisk plats att tillbringa hela dagen och njuta av havet, snorkla och förälska sig i den marina miljön.

Låt oss i följande del se på andra stränder som ligger i Naturområdet Cabo de Gata-Níjar.

Naturområdet Cabo de Gata-Níjar

Naturområdet Cabo de Gata-Níjar är ett drömlikt landskap, en ökenoas full av kaktusar och tjockbladiga växter. Här nedan kan du se de stränder du inte får missa om du kommer till Cabo de Gata:

  • Stranden Mónsul är den strand som flest människor känner igen tack vare dess klippa, känd från filmer som Indiana Jones. Här finns också en enorm sanddyn och det kristallklara vattnet är perfekt för snorkling.
  • Stranden Los Genoveses är en av de orörda stränderna i San José. Den fina vita sanden och det kristallklara vattnet har inget att avundas stränderna i Karibien.
  • Stranden Los Escullos är känd för sin fossila sanddyn på höger sida och slottet San Felipe. Den har kristallklart vatten och är perfekt för att utöva dykning.
  • Stranden El Playazo är en orörd strand belägen i Rodalquilar. Den har en marin miljö som är unik och oöverträffad. Dessutom ligger San Ramóns slott där.
  • Viken Enmedio är en liten vik gömd mellan vita stenar med vit sand och en omgivning av öken och vild natur. Den långa vägen till fots för att komma fram till den är värd besväret.

Cabo de Gata inrymmer vita kustbyar som är kännetecknande för Almería. Till ytan är den största byn San José, som har allt nöjesutbud en besökare kan behöva. La Isleta del Moro är rena lugnet och dess huvudstrand delas i två av en vit klippa. Rodalquilar bevarar gamla guldgruvor och byn är omgiven av kullar som gör den till en oas av växter och blommor. Las Negras är en by med bohemer, konstnärer och fiskare som tjusar alla som besöker den. Agua Amarga är en liten by inramad av klippor och med flera restauranger där du kan njuta av Almerías gastronomi.

Det finns två utsiktsplatser som kommer att göra dig mållös med sina underbara vyer: utsiktsplatsen La Amatista, som ligger mellan Rodalquilar och Isleta del Moro och erbjuder magnifika vyer samt utsiktsplatsen Arrecife de las Sirenas, som har de mest berömda vyerna över Cabo de Gata och är en av de mest fotograferade platserna i hela naturområdet.

Viktiga turistplatser

Byar som Vera, Mojácar, Roquetas de Mar, Carboneras, Níjar, Adra, Vélez Blanco eller Vélez Rubio är förtjusande besöksmål i Almería. Andra sevärdheter och turistattraktioner som du inte får missa är:

La Geoda är den största geoden i Europa, med sina genomskinliga kristaller i järn- och blygruvan. Den ligger 5 minuters bilfärd från Mar de Pulpí och är en av de obligatoriska platserna att besöka om du befinner dig i området Almería.

Öknen Tabernas är den enda öknen i Europa med sitt halvtorra medelhavsklimat. Den är känd som ”Europas Hollywood” och för inspelningarna av tusentals westernfilminspelningar. I området kan du besöka flera platser som Sorbas, slottet Tabernas, eremitaget San Sebastián och byn Terrera Ventura.

Fort Bravo och Oasys MiniHollywood är temaparker som ligger i öknen Tabernas och efterliknar vilda västern. Dessutom kan du prova åkattraktioner, se cowboyshower och cancan-danser, åka vagn eller se inspelningsplatserna för westernfilmer som spelades in på 1960- och 1970-talen.

Sevärdheter i huvudstaden Almería

Låt oss titta på de sex viktigaste sakerna att besöka i huvudstaden Almería:

  • Det monumentala komplexet Alcazaba i Almería är den största befästningen som byggdes av araberna i Spanien. Det är ett obligatoriskt besök om du åker till Almería, och från toppen av kullen San Cristóbal kan du se den mer än 1 000 år långa historian som monumentet har.
  • La catedral de la Encarnación är den viktigaste kristna gudstjänstbyggnaden i staden Almería. I katedralen samsas olika stilar som gotik, renässans och barock.
  • Plaza de la Constitución har ett monument över Frihetens martyrer i mitten och här finns inbördeskrigets skyddsrum med underjordiska gångar och militära bunkrar.
  • Museo de Almería och Museo de la Guitarra är två mycket intressanta museer att besöka i staden. Museo de Almería har en stor samling som sträcker sig från äldre stenåldern till nutid. Museo de la Guitarra är ett museum som uteslutande ägnar sig åt spansk gitarr och andra musikinstrument från staden.
  • Rambla de Almería eller Avenida Federico García Lorca är den viktigaste avenyn i huvudstaden Almería. Den börjar i norra delen av staden och slutar vid hamnen i Almería och Cable Inglés. Den är perfekt för en promenad och ett besök på något av dess kaféer!
  • La muralla de Jayrán är en lång mur som sträcker sig från la Alcazaba till el Cerro de San Cristóbal. Den byggdes på 1000-talet och bevarar fortfarande resterna i mycket gott skick: sju torn – tre muslimska och fyra kristna. Utsikten från muren över staden Almería är imponerande.

Golfbanor

I området närmast bostadsområdet Mar de Pulpí, beläget i San Juan de los Terreros, finner man så mycket som 3 golfbanor. Bara 11 kilometer bort från bostadsområdet finner vi Aquilón Golf. Ungefär 25 kilometer bort ligger Desert Springs Resort och Club de Golf. Och 32 kilometer bort kan du åka till Valle del Este Golf Resort.

Andra golfbanor i området och på längre avstånd är: Club Marina Golf Mojácar, Golf Resort Almerimar, Club de Golf Playa Serena, La Envía Golf och Alborán Golf. Skulle du vilja spela golf på någon av dessa banor?

 

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.