TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Tio oslagbara stränder och vikar du måste besöka på Mallorca

Tio oslagbara stränder och vikar du måste besöka på Mallorca

22.08.2023 |  Blog TM  | Livsstil 

Lästid: 3 minuter

Mallorca är världsberömt för sina stränder och vikar med kristallklart vatten och sina drömlika klipplandskap med pinjeträd i bakgrunden. Här tar vi upp de bästa stränderna och vikarna som du bara måste besöka när du åker till Mallorca.

 

Mallorca är en ö med över 500 kilometer kustlinje. Det är alltså inte så konstigt att det finns oändligt med stränder och vikar att upptäcka här. Här är vårt urval av tio av dessa som du bara måste besöka.

Playa Alcudia

Det här är en av de längsta och bästa stränderna på Mallorca. Med sitt grunda, kristallklara vatten och vita sand är Playa Alcudia perfekt för en heldag med familjen, att ta barnen till och njuta av sol och bad. Här finns även en småbåtshamn med ett stort serviceutbud och en lång promenadsträcka som är perfekt för familjen.

Playa de Es Trenc

Detta är en av de bästa och kändaste stränderna på Mallorca. Stranden är över två kilometer lång och ramas in av pinjeträd, dyner, berg och saltgruvor som förtrollar alla besökare. Den ligger i naturområdet Es Salobrar, ett skyddat område på cirka 1 500 hektar som är ett av de vackraste på Mallorca. Dessutom ligger vårt bostadsområde Es Molí d’Es Trenc 300 meter från Es Trenc-stranden.

Cala Mondragó

Cala Mondragó är en av de vackraste vikarna på Mallorca. Den ligger i hjärtat av naturreservatet Mondragó, mycket nära vikarna S’Amarador och Es Burgit. Den är omringad av klippor, pinjeträd och grönska. Det grunda, kristallklara vattnet gör viken perfekt för bad. Den är en av lokalbefolkningens favoriter!

Cala d’Or

På Mallorcas sydkust ligger Cala d’Or som är känd som guldviken. Den är perfekt för familjer och båtälskare. I bakgrunden ligger små vita hus intill vacker natur och det turkosblå Medelhavet. Vårt bostadsområde Pinars de Murada R-12 ligger mycket nära denna vik och även andra såsom Cala Murada, Cales de Mallorca, Cala Mendía …

Caló des Moro

Mellan två gigantiska klippor hittar du denna vik. Den skulle lika gärna kunna vara en swimmingpool tack vare sitt kristallklara och turkosblå vatten. Viken är bara 30 meter lång och är en av de bästa, mest eftertraktade och vackraste på ön. Bli en av de första som besöker denna avskilda vik, vars utsikt över klipporna kommer att göra dig mållös. Ta ett dopp i den otroliga miljön!

Cala s’Almunia

Det här är en mycket vacker vik som ligger i en historisk fiskeby med vita hus runt en liten brygga. Även denna är en av de viktigaste vikarna att besöka när du åker till Mallorca. Vid detta kristallklara, spektakulära vatten behöver du hitta en plats på en slät sten, då det inte finns så mycket sand i denna vik som omringas av klippor och pinjeträd.

Playa de Formentor

Det här är en av de vackraste stränderna på Mallorca och den ligger på en av de mest dolda och orörda platserna på norra delen av ön. Det stilla och kristallklara vattnet gör den till en mycket fridfull strand. Här har du även utsikt över en holme och dess vik, Cala Formentor. Vi rekommenderar starkt att åka till fyren Faro de Formentor och njuta av utsikten över naturomgivningen och havet.

Playa de Muro

Denna över fem kilometer långa strand och familjefavorit har ett stort nöjes- och fritidsutbud. Vattnet är grunt och klart, perfekt för bad för de små barnen. I området finns alla möjliga typer av restauranger där du kan njuta av den lokala maten och hotell intill stranden. Den magnifika stranden ligger några kilometer från vårt bostadsområde Sant Pere Collection by TM.

Cala de Sa Calobra

I hjärtat av Sierra de Tramuntana, mellan två 200 meter höga klippor, hittar du viken Sa Calobra. Det är svårt, men inte omöjligt, att ta sig till viken. Du kan nå den med båt eller med bil via en slingrande väg. Det spektakulära landskapet som omger viken kommer att göra dig mållös. Det unika läget och de små stenarna intill det turkosblå vattnet gör den unik på Mallorca.

Cala Mitjana

Denna lilla vik med vit sand och turkosblått, kristallklart vatten är omsluten av klippor och grönska i en idyllisk miljö. Den ligger i Felantix och att ta sig hit är inte helt lätt. För att nå viken behöver du parkera en kilometer bort och promenera resten av vägen. Men resan lönar sig. Vattnet och naturmiljön är en dröm för dem som älskar havet.

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.