TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Aktiviteter i Benidorm

Aktiviteter i Benidorm

16.08.2023 |  Blog TM  | Din semester 

Lästid: 3 minuter

Benidorm representerar Medelhavet som ingen annan plats med sina 300 soldagar om året. Dess ikoniska skyline som är känd över hela världen, dess stora antal nöjesparker, dess breda utbud av golfbanor och dess intressanta platser gör Benidorm unikt. Låt oss ta en titt på de olika aktiviteterna staden har att erbjuda!

 

Platser att besöka

Benidorm har ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Det finns olika affärsområden med en mängd olika butiker, barer, restauranger, dansställen, diskotek och pubar för alla smaker. Den historiska gamla stadsdelen, det engelska området, Benidorm Palace eller Casino Mediterráneo är några av de mest representativa platserna i staden.

Benidorms gamla stadsdel, som ligger vid Punta Canfali, och centrum av fiskebyn tillhör stadskärnan. Här kan du upptäcka den gamla fiskebyns ursprung. Du vandrar genom de smala gatorna i den gamla stadsdelen och upptäcker mängder av barer där du kan smaka på Medelhavets gastronomi.

Om det är något som är karakteristiskt för Benidorm så är det de många torgen i centrum: Plaza Santa Ana, Plaza Castelar, Plaza de la Señoría, Plaza de la Constitución och Plaza del Torrejo. Här hittar du även Iglesia de San Jaime y Santa Ana, som är den äldsta kyrkan i staden.

Nöjesparker

Benidorm är synonymt med nöjesparker och familjeaktiviteter. Det finns fem parker för alla intressen:

Äventyrsbadet Aqualandia är ett av de största i Europa. Här finns Europas högsta vattenrutschkana, Verti-go, attraktionen Cyclon och många andra vattenattraktioner som är utformade för att alla besökare ska ha kul.

Nöjesparken Terra Mítica är en av de mest kända i Benidorm och hela Valencia-regionen. Här finns mer än 20 attraktioner som är inspirerade av de antika civilisationerna i Medelhavsområdet: Egypten, Grekland, Rom, Iberiska halvön och öarna.

Djurparken Terra Natura är ett zoo med över 1 500 arter. Här kan du uppleva återskapade miljöer från kontinenter som Amerika, Asien och Europa.

Äventyrsbadet Aqua Natura består av en mängd olika vattenrutschkanor och pooler för barn och vuxna. Perfekt för en familjedag.

Exotiska djurparken Mundomar har allt från från papegojor till pingviner, sjölejon och delfiner.

Stränder och vikar

Benidorm är känt för sina stränder med glasklart vatten och sin genomsnittliga årstemperatur på 19 grader. Bada och njut av Medelhavets vatten på dessa stränder som du bara inte får missa:

  • Playa Levante är en av de mest omtyckta stränderna som är över 2 kilometer lång. Den är utan tvekan en av de mest kända i staden.
  • Playa de Poniente är en av Medelhavets pärlor som är över än 3 kilometer lång. Här kan du njuta av solen från att den går upp tills den går ner.
  • Playa Mal Pas är ett hemligt smultronställe. Denna lilla vik på 120 meters längd är ett marint reservat med en havsbotten som är perfekt för dyk- och snorklingsälskare.
  • Cala Tío Ximo är den mest avskilda viken. Vid foten av Sierra Helada ligger denna lilla vik på 60 meter som är en idyllisk plats för snorkling.
  • Cala Almadrava med lugnt och klart vatten. Denna vik vid foten av Sierra Helada, med sina 100 meter av fin sand och klippor, är perfekt för avkoppling.

Utsiktsplatser

Utsikterna över havet är ett måste på din resa till Benidorm. Det finns flera utsiktsplatser som kommer att göra dig mållös och förälskad i stadens karakteristiska landskap:

Utsiktsplatsen Balcón del Mediterráneo. Detta är utan tvekan den mest ikoniska platsen i Benidorm, och den är även känd som Mirador del Castillo. Denna utsiktsplats ligger på en liten klipphalvö och skiljer stränderna Poniente och Levante och erbjuder en oöverträffad panoramautsikt över Medelhavet.

Utsiktsplatsen La Ermita de La Virgen del Mar. Den ligger på berget Cala de Poniente i Benidorm och är en av platserna med bäst utsikt över staden och dess två största stränder, Poniente och Levante. Om du gillar att fotografera kommer du ta dina bästa bilder på staden här.

Utsiktsplatsen La Cruz. På den högsta punkten i naturparken Sierra Helada hittar du den bästa utsikten över Benidorms skyline med Medelhavet i bakgrunden. För den som älskar solnedgångar är denna plats ett absolut måste.

Golfbanor

Benidorm har ett stort utbud av golfbanor att välja bland för att utöva denna sport, oavsett om du är amatör eller proffs. Golfbanan Las Rejas är integrerad i stadsområdet Benidorm, har nio hål och ligger bara några minuters bilresa från Poniente-stranden. Utöver det finns det ytterligare två golfbanor under varumärket Nicklaus Design som ligger i hotellet Villaitana Wellness Golf & Business Resort. Inom en halvtimmes bilresa finns det flera golfbanor som passar alla: Club de Golf Don Cayo i Altea Hills, Club de Golf Bonalba i Mutxamel och Club de Golf Ifach i Benissa.

Naturparken Sierra Helada

Naturparken Sierra Helada omfattar kommunerna Benidorm, Alfaz del Pi och Altea. Namnet på parken kommer sig av mikroklimatet på dess klippor, som är mycket kallare än vanligt för detta område. Parken utgörs av mer än 5 000 hektar skyddad kustlinje med klippor, fossila dyner och holmar och inrymmer ett landbaserat och ett marint mikroreservat.

Det finns flera olika vandringsleder att välja mellan: Ruta Punta del Cavall i Benidorm, Ruta del Faro de l’Albir, en promenadslinga med havsutsikt i Serra Gelada och Travesía de la Serra Gelada, en rutt från l’Albir till Benidorm.

Vet du nu var du ska börja upptäcka Benidorm?

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.