TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Regler för gemensamma pooler i sommar

Regler för gemensamma pooler i sommar

18.07.2023 |  Blog TM  | Din semester 

Lästid: 2 minuter

Nu är det sommar och då är det viktigt att känna till reglerna för de gemensamma utrymmena i ditt bostadsområde. Att veta vad man får och inte får göra i dessa utrymmen, såsom i gemensamma pooler, är viktigt för att de ska användas rätt. Vi tittar närmare på reglerna för gemensamma pooler i sommar!

 

Det är viktigt att känna till reglerna för den gemensamma poolen i ditt område för att kunna leva i harmoni med dina grannar. Alla gillar vi att ta ett dopp i den gemensamma poolen, inte minst i sommarvärmen. Låt oss ta en titt på några generella regler för gemensamma pooler som kan gälla i ditt område.

Gemensamma pooler: lagstadgade regler

Först och främst bör man komma ihåg att reglerna för gemensamma pooler varierar beroende på varje bostadsägarförening, men de styrs av lagen om ägargemenskap. Den säger att ”för att reglera detaljerna för samlevnad och lämplig användning av gemensamma tjänster och saker, och inom de gränser som fastställs i lagen och stadgarna, kan gruppen av fastighetsägare upprätta interna regler som också binder alla ägare tills dessa regler ändras på det sätt som fastställts för att ingå överenskommelser om administrationen”.

Grundreglerna för de gemensamma poolerna bygger på säkerhet, hygien och underhåll. Dessutom måste man ta hänsyn till både tekniska och hälsomässiga aspekter.

Det är inte obligatoriskt att teckna försäkring för pooler i bostadsägarföreningar, men det rekommenderas starkt. På samma sätt är det viktigt att underhålla poolen under hela året för att säkerställa att den är i optimalt skick.

Allmänna regler

Poolen får inte vara djupare än 3 meter. Reglerna för den gemensamma poolen måste stå på en skylt tillsammans med de allmänna reglerna för användning och hygien. Skylten måste finnas både inuti och vid utgången till de gemensamma utrymmena.

Tider

Öppettider och stängningstider för den gemensamma poolen måste fastställas. Det är obligatoriskt att respektera de vilotider som fastställts av de som bor i området, eftersom bad tidigt på morgonen, vid siestatiden eller sent på natten är olämpligt och inte respekterar grannarnas vila.

Badvakter, obligatoriskt eller inte?

Svaret på frågan huruvida det är obligatoriskt att ha badvakter vid poolen eller inte är att det beror på bestämmelserna i varje autonom region, poolens storlek och djup samt antalet invånare i hela området. Men om poolen är större än 50 meter är det dock nödvändigt att anställa minst två badvakter. En annan viktig och avgörande faktor är om det finns 30 eller fler bostäder i området. Även detta påverkar huruvida badvakter behövs. Glöm inte att badvakter måste ha en godkänd utbildning.

Sociala normer för poolanvändning

Som en allmän regel är det obligatoriskt att duscha före och efter bad i poolen. Och om poolen är täckt är det i de flesta fall obligatoriskt att använda badmössa för att bada i den. Inga djur är tillåtna.

Dessutom måste kapacitetsgränsen följas med hänsyn till det totala antalet boende i området, liksom gränsen för antalet gäster per person. Reglerna för omklädning vid poolen måste följas.

Tänk på att det kan förekomma påföljder om bestämmelserna inte följs i gemensamma pooler.

Hälsosamt vatten

Regleringen av kemiska ämnen för att säkerställa hälsosamt vatten är fundamental för att poolen ska kunna användas utan problem. Vattnet måste vara i bra skick för bad i gemensamma pooler.

 

← Avkastning

Dela

TM Grupo Inmobiliario.