TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
TM Grupo Inmobiliario ökar sin omsättning med 60% och når en rekordomsättning på 258 miljoner euro

TM Grupo Inmobiliario ökar sin omsättning med 60% och når en rekordomsättning på 258 miljoner euro

26.07.2022 |  Blog TM  | Blog | Corporativo | Notas de prensa 

Lästid: 3 minuter

Företaget stänger räkenskapsåret 2021 med en rekordomsättning på 258,3 miljoner euro, en ökning på 60% jämfört med föregående år. De genererade en konsoliderad EBITDA på 58,9 miljoner euro över alla sina verksamheter – 135% mer än under 2020. Detta har garanterat en förhandsförsäljning på 84% av leveransmålen för 2022. Sju av tio köp kommer från den internationella marknaden

 

Torrevieja, 19 juli 2022 – TM Grupo Inmobiliario, ledare inom bostadsturism, specialist på bygge och marknadsföring av fritidshus längs Medelhavet och Karibiska kusten. Företaget från Alicante presenterade sina årsresultat för räkenskapsåret 2021 med en omsättning på 258,3 miljoner euro, en ökning på 60% jämfört med föregående år. Denna rekordomsättning har haft en direkt effekt på företagets EBITDA, som ökade till 58,9 miljoner euro, 135% mer än under räkenskapsåret 2020.

Fastighetsutvecklaren fortsätter att säkra sin position som ledande företag inom fritidshusmarknaden tack vare leveransen av 601 bostäder (28% fler än 2020) samt 1.160 bostäder och 19 pågående projekt i Costa Blanca, Murcia, Almería, Mallorca och Costa del Sol.

Av dessa köp kom sju av tio från den internationella marknaden, vilket fick företaget att registrera ett nytt rekord för förhandsförsäljning 2021 med 750 bostäder (175 % mer än år 2020), värderat till mer än 260 miljoner euro. Det är värt att notera att köparna var från 34 olika länder 2021. I ledningen hittar vi Spanien (32%), Belgien (13%), Tyskland (12%) och Polen (9%).

TM Grupo Inmobiliario har dessutom 1 miljon m2 mark där det är planerat att bygga ytterligare 12 000 bostäder. Därutöver planerar företaget att investera 48 miljoner euro för att slutföra sin strategiska plan och garantera att uppnå affärsplanernas försäljningsmål 2023/24 och 2024/25.

 

Pablo Serna, VD för TM Grupo Inmobiliario

 

Hotellverksamheten i Mexiko återhämtar sig och fortsätter att spridas

TM Grupo Inmobiliario hotellverksamhet, med tre direktstyrda hotell och 1.000 hotellnycklar i Riviera Maya, Mexiko, återhämtade sig snabbt under 2021 och representerar 17,6 % av företagets omsättning. Den gradvisa återgången till normala turistaktiviteter efter pandemins hårda ekonomiska och sociala bakslag, särskilt i USA och Kanada, har gjort det möjligt för detta affärsområde att uppnå sina bästa resultat någonsin med en omsättning på 45,5 miljoner euro (42,7 % mer än 2020).

Företagets ökade engagemang för diversifiering har också lett till förbättrade resultat inom sina olika branscher. Därmed avslutade lantbruksdivisionen året (2021) med en produktion på totalt 3,5 miljoner kilo. Mar Holidays, företagets semesterdivision, hanterade nästan 2 000 semesterbostäder. Slutligen har dotterbolaget för solceller och förnybar energi fyra pågående projekt i provinsen Alicante med en total effekt på 84 megawatt.

 

Engagemang för ansvarsfull bostadsturism

TM Grupo Inmobiliario fortsätter med sitt mål att vara ett riktmärke inom sektorn för ansvarsfull bostadsturism och kommer att presentera sin nya hållbarhetsrapport under de kommande veckorna. Rapporten kommer att innehålla företagets huvudsakliga milstolpar samt projekt och åtgärder baserade på ESG-frågor som företaget har lett eller deltagit i under 2021. I år introduceras även deras nya utvecklingsplan, Plan Director de Responsabilidad Corporativa. Den kommer att lägga fram TM:s strategi för att skapa mer hållbara utrymmen, bostäder, samhällen och städer samt ta hand om människors välbefinnande och bidra till en modell av bostadsturism som fokuserar på etik, transparens och bästa praxis.

 

Prognos för 2022 och 2023

Under första halvåret har företaget från Alicante lyckats nå 89 % av den förväntade försäljningsvolymen för hela 2022 och 100 % av omsättningsmålen. Denna positiva utveckling på fastighetsmarknaden förväntas fortsätta nästa år och hittills har företaget täckt 65 % av sin beräknade omsättning för 2023.

Med dessa siffror och den ökade aktiviteten inom sina huvudaffärsområden fortsätter företaget att leda sektorn tack vare sitt engagemang i alla sina intressenter vilket har lett till en stabil och hållbar tillväxt.

”I en miljö präglad av osäkerhet och alla sociala och ekonomiska konsekvenser av pandemin, har företaget visat sin styrka och solvens genom att registrera sin bästa i omsättning och vinst någonsin. Denna framgång har varit möjlig tack vare det gemensamma arbetet av våra medarbetare, samarbetspartners och leverantörer, som har visat en enorm styrka och ett fast engagemang för högkvalitativ kundservice”, säger Pablo Serna, VD för TM Grupo Inmobiliario.

 

← Avkastning

Dela

Liknande artiklar

TM Grupo Inmobiliario.