TM Grupo Inmobiliario

TM Grupo Inmobiliario
Profil på bosatta turister hos TM i Spanien 2021

Profil på bosatta turister hos TM i Spanien 2021

11.05.2022 |  Blog TM  | Aktualności TM | Nowości TM 

Tiempo de lectura: 2 minutos

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=hgdDeOGmvB8]

 

Under 2021 var profilen på bosatta turister hos TM yrkesverksamma personer, i huvudsak gifta, med en medelålder på 51 år som mestadels finansierar sig själva och vars budget har ökat med 7 %.

Under 2021 har kunderna bestått av 34 olika nationaliteter, gentemot 28 år 2020. I jämförelse med tidigare år ligger den inhemska marknaden kvar på cirka 32 % medan den internationella marknaden representerar cirka 68 % av försäljningen. Belgien, Tyskland, Polen och Sverige är de främsta internationella marknaderna och står för nära 41 % av den totala internationella marknaden.

TM:s kunder har fortfarande en preferens för Costa Blanca, medan den tyska marknaden föredrar Balearerna och den belgiska marknaden föredrar Costa de Almería.

Generellt har bosatta turister valt boenden med 2 och 3 sovrum, med ett genomsnitt på 130 kvadratmeter och stora utomhusutrymmen och terrasser som kan avnjutas under 2 till 3 månader om året. Det finns också en preferens för lägen nära serviceområden och med goda förbindelser till de största europeiska städerna och huvudstäderna.

När det gäller kundens motiv till att köpa har majoriteten, 68 %, förvärvat bostaden för att ha den som semesterbostad. Däremot har det skett en ökning på 142 % från förra året av köp för permanent bosättning i framtiden.

Innan pandemin spelade visningar en stor roll i kundens köpbeslut och det gjorde även tiden som kunden tog på sig att fatta ett beslut. Under 2021 låg antalet kunder som köper utan visning kvar på liknande siffror. Däremot ökade antalet kunder som fattade ett beslut under den första veckan med 35 %.

På grund av reserestriktioner har potentiella internationella kunder varit tvungna att stanna kvar i sina egna länder. Företagets strategi kring onlinemarknadsföring var därför avgörande för onlineförsäljningen det året, vilket representerade 31 % av totalen. Marknadsföringen av onlineförsäljningen har tillsammans med de nya kontoren som öppnats i kundernas länder varit avgörande för att knyta an till internationella kunder.

När det gäller den inhemska kunden har en större efterfrågan på sekundära bostäder observerats, bland annat på grund av möjligheter till investering och distansarbete från en plats nära kusten långt från stora städer.

Mer information finns i följande infografik som innehåller all data:

 

← Volver

Compartir

Artículos relacionados

TM Grupo Inmobiliario.